Kategorijos
Kiti straipsniai

Šilumos siurbliai ir saulės elektrinė – dviguba nauda

Kavaliauskų šeima, gyvenanti Vilniaus rajone, ieškojo būdų kaip sumažinti namo išlaikymo kaštus. Pasitarus su kelių įmonių specialistais buvo nutarta įsirengti saulės elektrinę, o neefektyvų šildymo katilą, kūrenamą granulėmis, pakeisti šilumos siurbliais. Kadangi pastatas senesnis nei 5 metai, šeima tikisi gauti paramą už šildymo sistemos keitimą bei saulės elektrinę.

Valstybės kompensuojami šilumos siurbliai

Ne naujos statybos name, kuriame įrengtas granulėmis kūrenamas katilas, galima gauti kompensaciją už jo keitimą į šilumos siurblius. Kavaliauskai nusprendė įsirengti oras vanduo siurblį su integruoti boileriu, kuris apšildys namą ir ruoš karštą vandenį. Už sistemų keitimą planuojama gauti 50 % išlaidų kompensaciją.

Šeima tokį sprendimą priėmė, nes šildymas granulėmis nėra pigus ir patogus. Reikia pasirūpinti kuru, jį sandėliuoti, žiemos metu kūrenti kiekvieną dieną. Tuo tarpu šilumos siurbliai veikia autonomiškai, jiems nereikalinga pastovi priežiūra. Nors jie veikia naudodami elektrą, tačiau įsirengus saulės elektrinę išlaidos elektrai sumažės iki minimumo, taip pavysk sumažinti namo išlaikymo kaštus.

Kategorijos
Kiti straipsniai

Lipnios etiketės 2022 metais

Metams baigiantis, puikus metas pagalvoti apie savo prekės ženklo strategiją, 2022 m. tikslus ir tai, kaip pritaikytų etikečių dizaino tendencijos galėtų tai paveikti. Akivaizdu, kad 2021 m. buvo sudėtingas metas, tačiau žvelgdami į priekį galite pradėti įgyvendinti planus, kad ateinančiais mėnesiais jūsų produktas ar paslauga taptų pirmaujančia.

Individualizuotos lipnios etiketės: jūsų produkto ar prekės ženklo demonstravimas. Lipnių etikečių pakeitimas yra tobulas Naujųjų metų pažadas. Jei praėjo per daug laiko nuo jūsų paskutinio etikečių koregavimo, pakeitimas gali pakreipti jūsų įmonės suvokimą, parodyti naujas idėjas ir pasiekti klientus kritiniu momentu – kai jie yra parduotuvėje, ruošiasi pirkti.

Individualizuotų etikečių dizaino tendencijos nuolat kinta, todėl galite būti tikri, kad jūsų konkurentai sugalvos naujų ir įdomių pakuočių į kurias pakuos savo produktus. Tai reiškia, kad turėtumėte sutelkti dėmesį į tai, kad neatsiliktumėte nuo akį traukiančių dizainų, kurie atitiktų jūsų prekės ženklo tapatybę, bet pateiktų jį naujoje šviesoje. Nesvarbu, ar kuriate sudėtingą vyno etiketę, linksmą buferio lipduką ar ką nors tarp jų, jūsų naujasis dizainas yra galimybė parodyti jūsų įmonės asmenybę.

99 design nuolat pateikia populiariausių metų dizainų sąrašus. Galite sekti tokias tendencijas arba raguoti prieš joms atsirandant. Vienintelis tikras tikslas yra padaryti kiekvieną individualų spausdintą etiketės dizainą išskirtinį, kad ir ką gaminate, parduodate.

Individualizuotas etikečių dizainas: kas įeina į procesą

Įsipareigodami sukurti tinkintą etiketės dizainą , turite pasirinkti dydį ir formą, tinkančią jūsų gaminiui, taip pat medžiagą ir apdailą, kuri atitiks jūsų kuriamą vizualinį identitetą. Kiekvienas iš šių svarstymų yra pakankamai svarbus, kad į juos būtų atsižvelgta po vieną.

  • Dydis: ar norite uždengti visą pakuotę, ar palikti vietos, kad išryškėtų indo spalva ar pats produktas? Jei pasirinksite pirmąjį, pasirinktinė etiketė iš esmės yra jūsų pakuotės dizainas. Pastarasis metodas leidžia naudoti etiketę kaip vieną bendrą elementą.
  • Forma: pjaustant etiketes nereikia klijuoti prie paprasto stačiakampio. Jei manote, kad apskritimo arba rombo formos etiketė geriau tinka jūsų logotipui, tai gali būti įspūdingas vizualinis pasirinkimas. Jūs netgi galite ploteriuoti norima nestandartine forma, kad atitiktų vaizdus arba kad tilptų į unikalų formą.
  • Medžiaga: Etikečių spausdinimas ant polimerų sparčiai populiarėja. Nors popierinės etiketės suteikia grubų, natūralų pojūtį ir leidžia naudoti perdirbtas medžiagas, polimerai gali būti tvirtesni ir atsparesni.
  • Apdaila: nuo itin blizgios UV dangos ar matinio laminato iki naminių tekstūrų, labiau tinkančių ekologiškiems ar perdirbtiems gaminiams, jūsų pasirinktas apdailos būdas lemia, kaip kiekviena etiketė ar lipdukas jausis kliento rankose, o tai suteikia svarbios informacijos prieš perkant.
Kategorijos
Kiti straipsniai

Kaip atpažinti kokybiškus baldus?

Kėdės, sofos, rašomieji stalai ir stalai turi didelę įtaką jūsų patogumui, moralei ir produktyvumui. Ypač patogios drabužių kabyklos turi didele įtaką jūsų svečių patogumui ir jūsų pačių. Drabužių kabykla uri būti pakankamo dydžio, kad nesukeltu klausimo „kur pasikabinti striukę“. Norint išvengti, tokių klausių, kurie suteikia blogą pirmą įspūdį, baldus reikia rinktis ypač atsakingai.

Norite, kad jūsų baldai būtų kokybiški, funkcionalūs ir stilingi. Kokybiški baldai neturi kainuoti brangiai, tačiau svarbu žinoti, ko ieškoti. Nežinote, nuo ko pradėti? Skaitykite toliau, kad sužinotumėte, kaip rasti geriausius biuro baldus ar namų baldus internete už bet kokį biudžetą.

Pažink savo medieną

Medžio: medžio masyvo baldai gaminami iš vienos rūšies natūralios medienos. Ji atrodo natūraliai ir gražiai, yra patvarus ir gali būti nudažytas bet kokia jūsų pasirinkta spalva ar stiliumi. Be to, jį paprastai galima pataisyti, jei jis sugadintas. Kalbant apie apačią, medžio masyvas yra brangus ir turi būti valomas bei prižiūrimas, kad nesuskiltų ar įtrūktų. Kai kurios kokybiškos kabuklos yra pagamintos iš medžio masyvo. Apskritai kietmedžiai, pagaminti iš tokių medžių kaip klevas, ąžuolas ir riešutmedis, yra patvaresni nei spygliuočių medžiai, gaunami iš spygliuočių medžių, tokių kaip raudonmedis, pušis ar kedras.