Kategorijos
Nekilnojamas turtas

Saulės elektrinės – kaip saulė tampa elektra?

Kai kuriems gyventojams saulės elektrinės veikimo principas yra suprantamas. Tačiau intensyviai nesidomintiems šiais procesais saulės spindulių virsmas elektra yra neaiškus ir sunkiai įsivaizduojamas. Tad norintiems suprasti šį procesą paaiškinsime visą eigą.

Saulės šviesa virsta saulės energija

Visos saulės elektrinės yra sudarytos iš saulės modulių. Saulės moduliai, paprastai tariant, yra labai didelės saulės baterijos, naudojant tam skirtas technologijas, sujungtos tarpusavyje. Saulės šviesa, patekusi ant šių modulių tampa saulės energija. Visuose moduliuose generuojama saulės energija nukreipiama ta pačia kryptimi – į įtampos keitiklį, o didelis energijos kiekis tampa nuolatine srove.

Gaminama kintamoji srovė

Namuose įrengto įtampos keitiklio paskirtis yra į ją patenkančią nuolatinę srovę pakeisti į kintamąją srovę. Šis procesas nereikalauja jokios priežiūros, nesukelia jokio garso ir yra nepastebimas namų gyventojams. Tuomet kintamoji elektros srovė jau gali būti naudojama vartotojų reikmėms.

Kategorijos
Gyvenimas

Kaip tinkamai valyti langus?

LangaiLangai yra mūsų kelias į pasaulį, tad visiškai natūralu, jog daugelis skiria labai daug laiko, kad tik galėtų džiaugtis tikrai atrodančiu gražiu keliu, kuris bus be jokių plėmų. Tiesa, langų valymas yra kur kas sudėtingesnis darbas nei galima pagalvoti. Ne veltui jis dažniausiai paliekamas specialistams, kurie puikiai išmano smulkmenas ir garantuoja geriausią kokybę.

Visgi, jeigu norite langus valyti pati – tokiu atveju siūlome skaityti žemiau ir tuo pačiu remtis keliais mūsų patarimais, kurie leis pasiekti geriausią rezultatą.

Pirmiausia, žinoma, jums reikalingos geros kokybės priemonės, kurias šiuo metu geriausia įsigyti internetu. Tokiu atveju ne tik kur kas paprasčiau palyginsite kainą bei kokybę, tačiau taip pat ir galėsite skaityti kitų žmonių komentarus, kurie dažniausiai sukonkretina paieškas.